Kleurrijke schilderijen

Een schilderij met heldere kleuren kan een saaie ruimte helemaal tot leven laten komen en kleurrijke schilderijen zijn daarom populair om de woonkamer of andere ruimte mee op te fleuren.

Bekijk hier mijn collectie kleurrijke schilderijen. Betaalbaar én uniek!

Kleurrijke schilderijen

De kleurrijke schilderijen die ik maak hangen altijd eerst een tijdje aan de muur van mijn eigen woonkamer om te beoordelen of ze écht af zijn. Als er dan even kort geen schilderij hangt, zie je meteen het enorme verschil: De muren worden grote vlakken “leeg” en de kamer wordt letterlijk doffer door het ontbreken van kleur. Schilderijen met kleur zijn daarom één van de beste accessoires om kamers mee op te fleuren!

Waarom zou je een keurrijk schilderij kopen?

“Waarom ik een schilderij met veel kleur wil kopen? Gewoon omdat ik het mooi vind”

Dat is vast jouw eerste reactie (en die is ook correct), maar het mooie van een kleurrijk schilderij is dat het jouw stemming kan beïnvloeden. Naast het opfleuren van een ruimte, kunnen kleurrijke schilderijen dus ook je stemming opfleuren (of negatief beïnvloeden, daarom is kunst zo krachtig).

Kleuren en emoties

Er is onderzocht welke emoties verschillende kleuren teweeg brengen. Een kleine greep hieruit:

  • Rood: Sterke emoties van passie en boosheid.
  • Blauw: Ontspannend en vertrouwd
  • Geel: Fris en oppeppend
  • Paars: Luxe en dramatiek
  • Oranje: Actie en beweging

Naast het beïnvloeden van jouw stemming (hopelijk ten positieve), kan het weergegeven beeld jouw emotie ook beïnvloeden. Soms kan dit een tegengestelde emotie teweeg brengen t.o.v. de kleurstelling. Zo geeft de schreeuw van Edvard Munch je niet persé een goed gevoel qua afbeelding, maar kunnen de gebruikte blauwe en oranje kleuren je dat mogelijk wel geven.

De meeste mensen houden overigens van wat lichtere thema’s in schilderijen, zoals koetjes in de wei, of een mooie Herman Brood.

Meer over kleuren mengen lees je hier.

Mijn collectie kleurrijke schilderijen

Stadsgezicht Schilderij van Amsterdam

Ik vergelijk schilderijen graag met muziek. Je kunt muziek namelijk op vergelijkbare mooi, knap of juist lelijk vinden. Er zijn muzikanten die waanzinnig mooie teksten schrijven, of virtuoos op een instrument kunnen spelen. Andere artiesten maken weer de meest prachtige melodieën.

Zo zijn er schilders die ontzettend realistisch kunnen schilderen, of een bepaalde techniek heel goed beheersen. Andere, waar ik mezelf onder schaar, houden juist meer van het samenspel van kleuren. Ik vind de kleur in mijn schilderijen één van de belangrijkste factoren. Ik houd bij muziek ook bijvoorbeeld meer van de melodie en emotie.

Ik houd er dus ook van om kleurrijke schilderijen te maken. Ik maak meer dfan alleen kleurrijke schilderijen; bekijk al mijn schilderijen hier.

Plaats een reactie