Moderne schilderijen

De tijdsgeest is altijd sterk van invloed op de trends en mode. Zo ook bij schilderijen. Daar waar in de 17 eeuw voornamelijk zeer realistische schilderijen van grootmeesters zoals Rembrandt de trend waren, zijn in onze tijd voornamelijk de moderne schilderijen in trek.

Dit begon te veranderen met de komst van het impressionisme, aan het eind van de negentiende eeuw, wat de weg heeft vrijgemaakt voor de moderne kunst.

Moderne kunst

Moderne kunst is een verzamelnaam voor een groot aantal sub stromingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld abstracte kunst en de popart stroming. Deze stromingen hebben  vele grote schilders voortgebracht, zoals bijvoorbeeld Wassily Kandinsky en Andy Warhole.

Rond 1950 ontstond de Cobra stroming, onderdeel van de moderne kunst, die een grote Nederlandse kunstenaar voortbracht: Karel Appel.

Deze pioniers ontdekten de kracht van het vrije denken in de schilderkunst, wat in de eeuwen daarvoor niet geaccepteerd werd.

Moderne schilderijen

Modern schilderij van twee Paas eiland koppen: Rapa Nui
Mijn moderne schilderij “Rapa Nui”

Het interessante aan moderne schilderijen is toch wel dat alle stylen, kleuren en vormen door elkaar gebruikt kunnen worden. Hierdoor ontstaat de enorme diversiteit in moderne schilderijen. Deze kenmerken spreekt een groot publiek aan, omdat er een modern schilderij voor ieders wil is.

Voor mij is Herman Brood een grote inspiratiebron. Hij heeft een nieuwe schilderstijl geïntroduceerd die voor veel mensen (zo lees je bijvoorbeeld op fora) bijna kinderlijk aandoet. Maar dat is juist de kracht in zijn werken. Daarnaast zitten de stukken in zijn topjaren ontzetten goed in elkaar.

Tevens is Brood voor mij een meester in het gebruik van kleuren. Ondanks (of misschien wel juist omdat) hij kleurenblind was, wist hij als geen ander kleuren fantastisch goed te combineren.

Op zoek naar een modern schilderij?

Een modern schilderij fleurt elke ruimte op, wie wil er nou niet een modern schilderij een de muur hebben?

Bekijk alle mijn beschikbare schilderijen in de schilderijenshop.

Plaats een reactie