Nelson Mandela Schilderij

18 juli was het weer Nelson Mandela dag, de verjaardag van de goede man. Dit was een goede reden om een Nelson Mandela schilderij te maken. Sterker nog: 2 Nelson Mandela schilderijen.

Waarom een Nelson Mandela schilderij?

In deze tijd met aanslagen over al ter wereld, met ongekend veel onschuldige slachtoffers, en de verderfelijk negatieve tegenbeweging die dit teweegbrengt, is het nodig om een positieve mindset te houden. En wie is daar het boegbeeld van? Voor mij is dat zonder twijfel Nelson Mandela.

De held Nelson Mandela

Ondanks dat hij 18 jaar gevangen had gezeten en onjuist behandeld werd door het apartheid regime, was hij totaal niet rancuneus of racistisch. In tegendeel, hij zocht de samenwerking op met de blanke Afrikanen om zo de toekomst van Zuid Afrika te verzekeren. Een totale zelfopoffering voor het grotere doel. Alle reden tot bewondering en een Nelson Mandela schilderij.

In de film Invictus krijg je een klein beetje beeld van de man (de moeite waard om te bekijken!). Niet alleen het feit dat hij zichzelf uitcijfert voor het grotere doel, maar ook het politieke inzicht om dat doel op een totaal vreedzame manier te bewerkstelligen. En de film belicht mooi hoe zijn positieve instelling de mensen om hem heen beïnvloeden.

Kleurrijke figuur

Ten tijde van de apartheid ging het voornamelijk over huidskleur en de klasse die je daarmee toebedeeld kreeg. Een negatieve invulling van kleur. Nelson Mandela draaide dat om en gaf Zuid Afrika een positieve kleur; een kleurrijk figuur.

Daarom heb ik er voor gekozen om beide Nelson Mandela schilderijen een positieve kleur te geven.

Het Nelson Mandela schilderij 1 is (enigzins) in de kleuren van de  Zuid Afrikaanse vlag: Rood, groen, blauw, wit, zwart en oranje.

Inspiratie voor schilderijen
Nelson Mandela schilderij 1

Nelson Mandela schilderij 2 met kleuren die voor mij positiviteit en zachtaardigheid uitstralen: turquoise, rose, blauw en paars. Zachte, positieve kleuren voor een ongekend positieve man!

Figuratieve Schilderijen
Nelson Mandela schilderij 2

Nelson Mandela, een echte held!

Plaats een reactie