Unieke schilderijen, waar vind je die?

U bent op zoek naar unieke schilderijen, maar een mooi en betaalbaar schilderij zoeken valt niet altijd mee!

De schilderijen die wél betaalbaar zijn, zijn juist niet uniek, lijken op massa productie of zijn niet karakteristiek genoeg. En als je dan eindelijk een schilderij hebt gevonden wat aan jouw wensen en smaak voldoet, dan is het weer niet betaalbaar. Lastig.

Bent u op zoek naar een uniek schilderij? Hieronder een greep uit mijn collectie, of bekijk mijn volledige collectie hier.

Bekijk alle schilderijen

Een uniek schilderij laten maken

Ondanks dat u stad en land, website na website, bent af gegaan, voldoen de meeste schilderijen, hoe uniek ook, niet aan uw eisen. In dat geval is het een goede optie om een uniek schilderij te laten maken dat voldoet aan uw wensen!

Heeft u een bepaald formaat schilderij in gedachten, of juist een specifiek beeld, dan kan ik een schilderij voor u maken! Lees hier meer over een schilderij laten maken.

Laat een uniek schilderij maken

Waarom willen mensen unieke schilderijen kopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat iemand een mooi en uniek schilderij wil aanschaffen.

De belangrijkste reden is over het algemeen het karakter dat een uniek schilderij uitstraalt. Veelal omdat het gemaakt is door een kunstenaar die niet persé de commercie voor ogen had, maar vanaf de start bezig was om een mooi schilderij te creëren. Dit komt voor uit de gekte van de kustenaar.

Dit zie je niet alleen terug in de uitstraling van het schilderij, maar ook in de gebruikte materialen, zoals de verf en het doek, maar bijvoorbeeld ook het hout (of aluminium) dat gebruikt is om het doek op te spannen.

Al met al krijg je over het algemeen een, in al haar facetten, kwalitatief beter schilderij wanneer je een uniek schilderij aanschaft ten opzichte van een schilderij uit massa productie.

Doordat de kunstenaar veelal goed en lang nagedacht heeft over schilderij, of juist zijn/haar emotie de vrije loop heeft gelaten, brengen unieke schilderijen vaak een gevoel of emotie over op de aanschouwer. Dat betekent overigens niet dat dit niet kan met een schilderij uit de massa productie, maar bij een uniek kunstwerk is het doek over het algemeen doordrenkt met de emotie van de kunstenaar.

Unieke kunstwerken kunnen ook gekocht worden omdat ze meer aanzicht geven en overbrengen dan een schilderij dat je bij de Ikea koopt. Gasten die je ontvangt zullen het kunstwerk per definitie niet (her)kennen, waardoor het exclusiviteit uitstraalt en dat is natuurlijk erg leuk!

Waar koop je unieke kunstwerken?

Er zijn verschillende online webshops waar je schilderijen online kunt kopen. De grote webshops drijven de prijs (logischerwijs) over het algemeen een beetje op, omdat zowel de kunstenaar als de webshop er geld aan moeten verdienen.

Het kan daarom lonen om kunst direct bij de kunstenaar te kopen, zoals ook in mijn schilderijen shop. Verder kun je natuurlijk via Google alle websites en kunstenaars vinden. Er zijn dus opties genoeg!

Veel succes met de zoektocht naar dat unieke schilderij waar uw hart sneller van gaat kloppen!

Plaats een reactie