Verslag expositie Kunst om Dalfsen

Op 6 en 7 mei  2017 vond het evenement “Kunst om Dalfsen” plaats en daar het ik met mijn schilderijen geëxposeerd in Kulturhus De Mozaïek te Lemelerveld.

Kunst om Dalfsen

Expositie: Logo Kunst om Dalfsen

Kunst om Dalfsen is een stichting die activiteiten organiseert om kunst en cultuur te in de omgeving van Dalfsen te bevorderen.  In mei organiseert de stichting de kunst route waarbij er dit jaar op 52 punten kunst tentoon wordt gesteld.

Zoals gezegd  mocht ik exposeren in Kulturhus De Mozaïek.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op het weekend bedacht ik me dat het een leuk zou zijn om iets te verloten en weg te geven. Daarom had ik ansichtkaarten laten drukken die mensen gratis mee konden nemen en ik had een poster laten drukken van mij schilderij Amsterdam en een passende lijst besteld om te  kunnen verloten.

Op vrijdag 5 mei ben ik alles gaan klaar maken en zetten. Om mijn schilderijen neer te kunnen zetten had ik mijn 2 schildersezels mee en heb ik zelf een aantal extra standaarden gemaakt.

En dan het belangrijkste: Welke schilderijen neem je mee? Uiteindelijk heb ik 11 schilderijen meegenomen, inclusief de ingelijste poster van Amsterdam.

Expositie Kunst om Dalfsen

Zaterdag 6 mei – Dag 1

Het was nog al een eindje rijden (ruim anderhalf uur) en gezien ik er om 8:30 uur moest zijn was het vroeg op staan.

Alle schilderijen waren met bubbeltjes plastic ingepakt om beschadiging te voorkomen en ze zo voorzichtig opgestapeld in de auto. Verder natuurlijk kleren etc. mee voor de overnachting, dus met een afgeladen auto richting het oosten vertrokken.

Ontvangst

Netjes op tijd aangekomen was het even zoeken waar en hoe ik mezelf kon installeren. Ik had nog niet eerder meegedaan aan een kunstroute, dus het was allemaal nieuw. Gelukkig werd ik door Dorien van de organisatie goed ontvangen en kon ik mijn centrale plek gaan inrichten.

Opbouwen Expositie Dalfsen

In het Kulturhus De Mozaïek stonden in totaal 10 kunstenaars  te exposeren met een leuke diversiteit aan kunstwerken: Schilderijen, glas, beelden en organische kunstwerken.

Zo was Marije Gies er bijvoorbeeld van Magies Glas, die een grote verscheidenheid aan mooie glazen sieraden, kunst en objecten tentoonstelde. En LisetteTutert die waanzinnig mooie realistische schilderijen maakt.

Erg leuk om alle kunstenaars te ontmoeten en van hen te leren!

Halverwege de eerste dag kwamen mijn vrouw, dochter en schoonmoeder nog langs ter support. Dat was een leuke verrassing! Zij gingen vervolgens naar Kampen waar we zouden overnachten en ik aan het einde van de dag heen zou gaan.

Na een rustige start qua bezoekers begon het vooral in de middag flink aan te trekken. Erg leuk om mensen te observeren wanneer ze naar jouw werk staan de kijken. Dat gaat van “Ik vind het helemaal niets” tot “Echt prachtig”. Een aantal mensen was erg geïnteresseerd en ik heb vooral leuke interacties gehad met de bezoekers.

Om 17 uur was het eind en toen op naar de bed and breakfast stadsboerderij in kampen. Dat overigens echt een aanrader is: Heel schoon, karakteristiek en uitermate goed verzorgt in het leuke stadje Kampen!

Dag 2

In de ochtend op dag 2 weer naar Lemelerveld gegaan voor dag 2 van de expositie. De dag verliep vergelijkbaar met dag 1: Veel enthousiaste reacties en natuurlijk veel inschrijvingen voor de verloting. Uiteindelijk hebben 69 mensen mee gedaan met de verloting.

Gedurende de 2 dagen zijn er naar schatting zo’n 400 – 600 bezoekers geweest, dus dat is een heel mooi aantal.

Het was een leuke ervaring, veel leuke mensen ontmoet. Wellicht sta ik er volgend jaar weer.

Plaats een reactie