Filter producten / Laten zien 1 - 12 of 14 restultaten
Beschikbaarheid schilderijen
Prijs
Formaat (langste zijde)
Onderwerp
Schilderij kleuren
Sorteer op
Filter geselecteerd

Figuratieve schilderijen laten ons kennis maken met een nieuwe realiteit die bekend lijkt en toch verrassingen biedt. Een kunstenaar probeert in zijn werk een beeld weer te geven van zijn/haar kijk op de wereld, zijn persoonlijke beleving. Mijn figuratieve schilderijen zijn opgemaakt uit een veelvoud van kleuren en streken, waarmee een bijna realistisch portret wordt gevormd. Deze stijl wordt ook spontaan realisme genoemd, of spontaneous realism in het Engels.
Is de gekozen invalshoek ook die van jou? Wat herken je in de vormen die door de schilder op het doek zijn gezet? Komt de geschilderde werkelijkheid overeen met jouw eigen kijk? Misschien herken je een verrassende nieuwe dimensie in het spel van kleuren en lijnen en gaat er achter de afgebeelde figuren een bedoeling, een hele nieuwe werkelijkheid schuil.

De werkelijkheid in een figuratief schilderij, mooi vastgelegd in een intrigerend spel van lijnen, vormen en kleuren is een werkelijkheid die je aan het denken zet. Het neemt je mee naar een nieuwe realiteit tussen bekende en bestaande vormen en een wereld zoals die zich nog zou kunnen openbaren. Figuratieve schilderen geven toegang tot die onverwachte realiteit, of geven een onverwacht inkijkje in onze wereld. Ga je mee op ontdekkingstocht?