Nelson Mandela #1

219,00

Een figuratief schilderij van een bewonderingswaardige man: Nelson Mandela.

In de kleuren van de Zuid Afrikaanse vlag, groen, rood, oranje, blauw en zwart, is dit kleurrijke schilderij vorm gegeven. Dit beeld van een denkende Mandela geeft kleur én positiviteit aan elke ruimte.

Deze schilderstijl wordt spontaan realisme of in het engels “spontaneous realism” genoemd.

De zijkanten van dit schilderij zijn meegeschilderd.

Uitverkocht

Beschrijving

Tijdens het schilderen neem ik regelmatig foto’s van mijn schilderijen. Dit doe ik om het overzicht te houden en het geeft daarnaast de mogelijkheid om deze foto’s te laten zien en jou zodoende een kijkje achter de schermen te geven.

Deze keer in door de tijd het schilderij Nelson Mandela #1.

ACHTERGROND

Nelson-Mandela-progress-1

Om te starten met een beetje karakter, heb ik eerst een achtergrond laag gecreëerd, opgemaakt uit verschillende kleuren. Of deze laag überhaupt nog te zien is in een deel van het uiteindelijke schilderij is altijd maar de vraag, maar het is een lekker uitgangspunt.

SCHETS

Nelson-Mandela-progress-2

Nadat de achtergrond is gedroogd, plaats ik de schets op het doek. Dit is een belangrijke stap, gezien dit de basis is voor het uiteindelijke gezicht. Zoals je kunt zien gebruik ik een uitgeprinte foto als referentie, die ik ook in een hogere resolutie op een tablet heb.

SCHADUW EN OMLIJNING

Nelson-Mandela-progress-3

Nadat de omlijning is geschetst, start ik met de schaduwkleuren op het gezicht en de hand. Ook zet ik de omlijning aan met acrylverf, om deze niet “kwijt te raken” onder een laag verf.

Daarnaast ben ik gestart met de eerste kleuren in het gezicht en de hand aan te brengen.

KLEURVLAKKEN

Nelson-Mandela-progress-4

Vervolgens worden er meerdere kleuren en kleurvlakken aangebracht in het gezicht. Hierdoor begint het (een beetje) vorm te krijgen en komt het los van de achtergrond.

KLEUR EN HAAR

Nelson-Mandela-progress-5

Het gezicht is verder ingekleurd en verschillende schaduw/lichte delen aangebracht. Ook de eerste aanzet van het haar aangebracht. Nu begint het ergens op te lijken.

ACHTERGRONDKLEUR

Nelson-Mandela-progress-6

Hier is het gezicht aan de zijde waar het licht op valt lichter gemaakt en zijn er meerdere kleuren aangebracht. De achtergrond was een beetje te druk, dus die heb ik met wat simpelere kleuren aangepast, maar dit heeft nog wat meer variatie nodig.

AFSTAND NEMEN EN DROGEN

Nelson-Mandela-progress-7

Om het schilderij deels even te laten drogen plaats ik het bij de ventilator. Dit geeft ook mooi de tijd het schilderij te bekijken en te bepalen wat de volgende stappen worden.

DETAILLERING

Nelson-Mandela-progress-8

In dit stadium is begint het schilderij richting het eindresultaat te komen. Het gezicht is naar mijn mening mooi in balans qua kleur en er zijn verschillende detailleringen aangebracht.

Ook de achtergrond past nu beter bij het geheel.

OOG DETAIL

Nelson-Mandela-progress-oog

Het oog vind ik mooi geworden, dus even een detailfoto daarvan. Je ziet hierin hoe de verschillende lagen acrylverf samenkomen en één geheel vormen.

EINDRESULTAAT

Figuratief Schilderij van een kleurrijke Nelson Mandela #1

Tot slot het eindresultaat, waarin nog meer detail is aangebracht en (niet geheel onbelangrijk) een handtekening op is gezet.

Ik hoop dat je het leuk vind op deze wijze een kijkje achter de schermen te krijgen.

[arve url=”https://youtu.be/1EBbxpJ5464″ /]

Extra informatie

Formaat

Kleuren

, , , , , ,

Technieken

Langste maat (cm)

80

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.