Native American

149,00

Een modern schilderij van een “Native American”, in de style van Herman brood.

Uitverkocht

Beschrijving

Bij het maken van schilderijen maak ik geregeld foto’s, die ik publiceer om een kijkje te geven achter de schermen.

Dit keer in “door de tijd” het moderne schilderij Native American

 

Schilderij 1Eerste lijnen en kleur

Op de gele achtergrond heb ik eerst een ruwe schets gemaakt van de indiaan. Vervolgens de eerste kleuren op het doek gezet. Ik wilde het schirt van de indiaan met rustige kleuren vorm geven, zodat het mooi op de heldere achtergrond contrastreet. De ring bij de hoed heb ik een beetje een oranje kleur gegeven, wat uiteindelijk diepte geeft aan de afbeelding.

 

Schilderij 2Vormgeven

In deze afbeelding zijn verschillende stappen gemaakt. Het gezicht is ingekleurd met witte spraypaint en de ogen, neus en mond met zwarte spraypaint. Ook is  de achtergrondkleur van het haar gemaakt en de hoed. Het shirt heeft detail gekregen in de vorm van knopen, kreukels en een redelijk strakke omlijning.

Daarnaast de kleuren meer aangezet op het lichaam en heb ik schaduwen aangebracht.

 

Schilderij 3Details

Vervolgens de haarbanden in de vlechten gemaakt en de oorbellen toegevoegd met acrylverf en spraypaint.

Ook is de bovenzijde van de hoed toegevoegd en iets meer detail aangebracht (niet zichtbaar op deze foto).Schilderij 4Interessanter

Verschilllende elementen toegevoegd om de afbeelding interessanter en sprekender te maken. Andere delen iets meer tegen de achtergrond weg laten vallen, zodat het meer 1 geheel word.t.

 

Modern schilderij: Native AmericanEindresultaat

Tot slot het eindresultaat. De hoed heeft veel meer dynamiek en diepte gekregen door de blokken toe te voegen en de rand aan te zetten met witte lijnen. Ook is er meer kleur aangebracht in en achter de hoed, waardoor de dynamiek onstaat. Met verspettters over het gezicht aangebracht. Dit was “tricky” omdat het schilderij toen al zo goed als af was en het een redelijk risico is dan zo te spetteren over de afbeelding. Het heeft gelukkig goed uitgepakt.

[arve url=”https://youtu.be/suaq-GEgGHc” /]

Extra informatie

Formaat

Kleuren

, ,

Technieken

,

Langste maat (cm)

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.