Wachter

159,00

Abstracte weergave van een Britse Royal Guard. De primaire kleuren spatten van het doek.

De zijkanten van het schilderij zijn mee geschilderd.

Uitverkocht

Beschrijving

Ruwe Schets

Ik start met een ruwe schets om de compositie duidelijk te krijgen. Dit geeft houvast en helpt bij het uitrijpen van het uiteindelijke beeld.

Dit is het moment dat je nog eenvoudig de verhoudingen aan kunt passen (zoals hier te zien is bij het hoofd).

 

Kleur

Schilderij Wachter 2

De tweede stap is het kiezen van de eerste laag achtergrond-kleur(en). Ik ben gestart met een diepe paarse kleur, met een sterk contrasterende rood. De hoed heb ik vervolgens aangezet met dikke lijnen spuitverf.

Dit vormt de basis voor de volgende lagen.

 

Opmaak

Schilderij Wachter 3

Vervolgens heb ik het karakter verder “aangekleed” en ingekleurd. Het gezicht met een geel en groen/blauw ingekleurd en de knopen op het jasje  gemaakt.

 

Aanpassing

Schilderij Wachter 4

De schouderpartij was veel te stijl, dus dat heb ik wat wat aangepast. Achter de schouders is de achtergrond wat interessanter gemaakt. In de hoed zijn elementen aangebracht en in de achtergrond kleuren wat diepte aangebracht

 

Interessanter

Schilderij Wachter 5

In deze afbeelding zijn extra er elementen toegevoegd, zowel in het figuur (vooral de hoed) als in de achtergrond. Dit geeft de afbeelding meer diepte en karakter.

 

Tevreden

Schilderij Wachter 6

Om te bepalen of het schilderij naar tevredenheid is neem ik regelmatig even afstand. Als je dicht op een schilderij staat is het soms lastig het overzicht te houden. Daarom neem ik er ook ook foto’s van, want dat geeft hetzelfde effect als een stap afstand nemen.

 

Eindresultaat

Modern Schilderij: Wachter

Tot slot het eindresultaat. Er zijn o.a. nog wat spetters toegevoegd. De achtergrond kleur (diep groene blauw, wat je niet heel goed op de foto ziet) spreekt me erg aan in dit schilderij.

[arve url=”https://youtu.be/3J60OYNXQyE” /]

Extra informatie

Formaat

Kleuren

, , , ,

Technieken

Langste maat (cm)

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.