Zwaan

289,00

Een modern schilderij van een Zwaan (120 x 100 cm).

De zwaan is een mooi statig dier dat zich uitstekend leent om een mooi schilderij van te maken. In dit schilderij heb ik getracht deze statigheid te vangen, maar niet te vervallen in een strakke realistische weergave.

Op de donkere achtergrond komt de veelal witte zwaan mooi uit het schilderij naar voren. Door gebruik te maken van meerdere kleuren in het verenpak wordt de witte sterilieit doorbroken. Daarnaast zijn verschillende dynamische elementen aangebracht om dit moderne schilderij van een zwaan tot leven te laten komen.

Uitverkocht

Beschrijving

Zwanen worden vaak statig en deftig afgebeeld, wat mooi is maar ook een beetje saai kan zijn om naar te kijken. Daarom wilde ik trachten een schilderij van een zwaan te maken dat wel de statigheid van de zwaan weergeeft, maar toch de speelsheid van de moderne kunst vat. Hieronder kunt u zien hoe dit schilderij tot stand is gekomen.

Achtergrond, schets en eerste kleuren

Modern schilderij zwaan 1

De aachtergrond lijkt op het eerste gezicht zwart, maar is feitelijk opgemaakt uit voornamelijk zwart, maar met vermenging van de kleuren “gebrande” oker en een diep donker paars.

Nadat de achtergrond droog was, is de schets aangebracht en heb ik met blauw en wit kleuren het lijf ingekleurd en is de bek met oranje opgemaakt.

Inkleuren

Modern schilderij zwaan 2

Vervolgens een grote stap, waarbij veel kleuren zijn toegevoegd. Het lijf is verder ingekleurd met wit en wittinten, en in het veren pakket heb ik verschillende kleuren aangebracht die ook in het water terug komen.

Grotendeels afgerond

Modern schilderij zwaan 3

Het schilderij van de zwaan is hier grotendeels afgerond. Het schilderij is verder ingekleurd en er is meer kleur aangebracht en daarnaast meer eenheid gecreëerd.

Dynamiek

Modern schilderij zwaan 4

Ik vond de weergave van de zwaan wel nog iets te saai, daarom op verschillende punten elementen toegevoegd die het schilderij wat opliften.

Eindresultaat

Tot slot het eind resultaat. Hier is nog het één en ander aan toegevoegd en natuurlijk ondertekend.

Extra informatie

Formaat

Kleuren

, , ,

Technieken

Langste maat (cm)

120

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.